מהם היתרונות הבריאותיים של דג סלמון?

דג סלמוןהסלמון הוא אחד הדגים האהובים ביותר על הקהל הישראלי. ניתן לצרוך אותו נא, לכבוש אותו, לאפות אותו, לצלות אותו, לעשן אותו ועוד. מדובר על דג בעל בשר טעים מאוד ששמו בעברית אלתית. הסלמון חי באוקיינוס השקט, באוקיינוס האטלנטי, בימות הגדולות שממוקמות באמריקה הצפונית וכן במספר ימות אחרות.

הסלמון בוקע מהביצה במים מתוקים, לאחר הבקיעה הוא נודד לים וכאשר הוא מגיע לשלב ההתרבות, הוא שב למים המתוקים. לאורך ההיסטוריה מילא הסלמון תפקיד חשוב במגוון תרבויות שהתקיימו בסמוך לאזורי המחייה שלו. למעשה, כמעט בכל אחת ואחת מהתרבויות שהתפתחו לאורך החוף הצפוני של האוקיינוס השקט ניתן למצוא טקסים שנועדו לחגוג את החזרה של הדגים אל החוף.

הערכים התזונתיים של הסלמון

כעת נפרט אודות הערכים התזונתיים שניתן למצוא בכמאה גרם סלמון נא. חשוב לציין כי מדובר על ערכים ממוצעים וכי הערכים משתנים בהתאם לסוג הסלמון הספציפי שאתם מכינים ובהתאם להרכב השומנים הספציפי בדג.

כמו כן, חשוב לזכור כי הערכים התזונתיים של מנה משתנים בהתאם למרכיבים שלה. כך למשל ניתן בקלות להוסיף למנת הסלמון קלוריות רבות במידה ומטגנים את הסלמון בשמן עמוק, אך מצד שני ניתן לשמר את הערכים התזונתיים של הסלמון במידה ואוכלים אותו ללא תוספת שמן או תיבול.

  • 208 קלוריות, 20.42 גרם חלבון, 13.42 גרם שומן (מתוכם 3.05 גרם שומן רווי), 64.89 גרם מים.
  • מינרלים – 363 מ"ג אשלגן, 0.36 מ"ג אבץ, 240 מ"ג זרחן, 27 מ"ג מגנזיום, 0.34 מ"ג ברזל ו- 9 מ"ג סידן.
  • ויטמינים – ויטמין K – כ 0.5 מק"ג, ויטמין E – כ 3.55 מ"ג, ויטמין C – כ 3.9 מ"ג, ויטמין B12- כ 3.23 מק"ג, ויטמין B9 (חומצה פולית) – כ 26 מק"ג, ויטמין B1 (תיאמין) – כ 0.207 מ"ג, ויטמין B2 (ריבופלאבין) – כ 0.155 מ"ג, ויטמין B3 (ניאצין) – כ 8.672, ויטמין B5 – כ 1.547 מ"ג וויטמין B6 – כ 0.636 מ"ג (סך הכול – 11.246 ויטמינים ממשפחת B).
  • הרכב חומצות השומן – 2.715 גרם חומצת שומן אולאית (אומגה 9), 3.77 גרם חומצות שומן חד בלתי רוויות, 0.9 גרם חומצת שומן לינולאית (אומגה 6), חומצות שומן רב בלתי רוויות ו- 0.167 גרם חומצה אלפא לינולנית (אומגה 3).

היתרונות הבריאותיים של הסלמון

  • הסלמון מהווה מקור נפלא לחומצת שומן אומגה 3. חומצת שומן אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית (שהגוף האנושי לא מסוגל לייצר בעצמו) שמונעת היווצרות קרישי דם, מסייעת להפחתת רמת הכולסטרול הרע (LDL) ומסייעת לשמירת התפקוד התקין של מערכת העצבים המרכזית.
  • הסלמון מהווה גם כן מקור עשיר ואיכותי לחלבון. סלמון שגדל פרא מכיל אחוז חלבון גבוה יותר וזאת משום שהפעיל את שריריו יותר מהסלמון שחי בבריכות דגים.
  • מעבר לכך הסלמון מהווה מקור טוב לוויטמין B12, ברזל, ויטמינים מקבוצה B וכמובן שגם מקור טוב לטעם מצוין.