נשנושים בריאים

נשנושים בריאיםכשהבטן משמיעה קולות, אך ארוחת הצהריים עדיין רחוקה, ניתן להתפנק עם חטיף בריא. למרות שאכילת חטיפים נקשרת בדרך כלל עם תחושות אשמה, הם למעשה מסייעים לירידה במשקל, מרסנים את תחושת הרעב ומפחיתים הילולות סביאה.

אכילת חטיף בריא, כגון פרי או ירקות חתוכים טריים, מכניעה את הרעב מבלי להרוס את התיאבון לקראת הארוחה הבאה. המפתח לשילוב נשנושים בריאים עם תכנית לירידה במשקל הוא להקפיד על מתינות ואיזון.

סוגי נשנושים בריאים

מומלץ להעדיף חטיפים המספקים את תחושת הרעב, מעניקים לגוף את האנרגיה הדרושה לו ומספקים חומרים מזינים חשובים. יש להעדיף חטיפים המכילים כמאה קלוריות או פחות, על מנת להישאר במסגרת טווח הקלוריות היומיות.

חטיפים בריאים המכילים מאה קלוריות, כוללים בין היתר:

  • בננה או פרי אחר קטן
  • כוס מקלות גזר טרי
  • שלוש כוסות פופקורן ללא חמאה וללא מלח.
  • חמישה קרקרים דלי קלוריות, רצוי מקמח שיפון או פומפרניקל.
  • שתי כפות שקדים ללא מלח.
  • קולרבי טרי חתוך.
  • שתי פרוסות גבינת צ'דר דלת שומן, או ארבע כפות גבינה לבנה דלת שומן.

הבנת מרכיבי הנשנושים הבריאים

ניתן לאכול יותר מזונות המכילים ריכוזים גבוהים של מים, סיבים, ומעט קלוריות כגון גזר, ענבים ופופקורן ללא מלח. מומלץ לבחור נשנושים מקבוצות המזון הבאות:

פירות וירקות – מספקים תחושת שובע ומכילים מספר נמוך של קלוריות. הם מספקים גם ויטמינים, מינרלים, סיבים, ופחמימות וסוכרים בריאים.

דגנים מלאים – נשנושי דגנים מלאים עשירים בפחמימות מורכבות ובסיבים, ומעניקים לגוף דחיפת אנרגיה. מומלץ לאכול קרקרים דלי שומן העשויים מדגנים מלאים, בייגלה מחיטה מלאה או דגני בוקר מלאים ללא סוכר ועם חלב דל שומן.

אגוזים וזרעים – מספקים חלבון ומאפשרים תחושת מלאות. הם עשירים בשומן בריא בלתי רווי, ולמרות שהם עשירים בקלוריות, כשאוכלים אותם בכמויות קטנות הם אינם גורמים להשמנה.

מוצרי חלב דלי שומן – כגון גבינה, יוגורט, לבן וחלב הם מקורות טובים לסידן, חלבון, ויטמינים ומינרלים. מומלץ להעדיף מוצרי חלב דלי שומן ולאכול יוגורטים ללא תוספות סוכר.

כשנשנוש בריא מחליף ארוחה

העולם של היום מאופיין בלוחות זמנים עמוסים, ולא תמיד קיימת אפשרות להקפיד על אכילת ארוחות בריאות. לכן, אכילת חטיף בריא מאפשרת שמירה על תזונה בריאה ועדיף לנשנש בצורה מבוקרת מאשר לא לאכול בכלל. הנשנושים הבריאים המכילים קלוריות נמוכות ומלאים בדגנים, יכולים לעיתים להוות תחליף בריא לארוחה בת מאתיים קלוריות.

למרות שעדיין מומלץ להקפיד על הרגלי אכילה קבועים, מסודרים ובריאים, אם אילוצי הזמן אינם מאפשרים זאת, ניתן להרכיב ארוחות נשנושים בריאות המכילות את המרכיבים הבאים:

טוסט מחיטה מלאה – עם פרוסת פסטרמה ושתי פרוסות עגבנייה, או עם גבינה צהובה דלת שומן.

כריך מלחם קל – עם גבינה לבנה דלת שומן, ירקות חתוכים בצד, ותפוח.

קרקרים קלים מחיטה מלאה – עם פרוסת גבינה צהובה דלת שומן או שתי כפות גבינה לבנה, ירקות חתוכים ומטבל דל קלוריות.

נשנושים בריאים משכיחים מעט את הרעב, ומפיגים את תחושת האשמה, אך תחילה יש לתכנן מראש ולצייד את המזווה והמקרר בנשנושים בריאים כך שבעת הצורך הבחירה תהיה באמת נשנוש בריא ולא חטיף משמין.