היתרונות הבריאותיים של אכילת עלי בייבי

היתרונות הבריאותיים של אכילת עלי בייביעלי בייבי הוא הכינוי הרווח לתערובת של עלי מאכל צעירים שבדרך כלל כוללת תרד, סלק עלים אדום, מיזונה, גרגיר הנחלים ועלי רוקט (לפי האקדמיה ללשון העברית יש לקרוא לעלי הבייבי, עלעלים).

הטעם של תערובת עלי הבייבי מריר, פיקנטי או חרדלי ועיקר השימוש בהם הוא להתקנה של סלטים ירוקים. בנוסף לכך, נהוג לעשות שימוש בעלי הבייבי לצורך הכנת מצע למנות עיקריות או ראשונות ולקישוט הצלחת בעיקר במסעדות.

הערכים התזונתיים של עלי בייבי

לצרכן נמכרים עלי הבייבי בדרך כלל בתערובת. לפיכך, הערכים התזונתיים של התערובות משתנים בהתאם לסוג העלים ולנפח היחסי שתופסים סוגי העלים השונים בתערובת. להלן הערכים התזונתיים של מספר מוצרים פופולאריים בקטגוריה זו הניתנים לרכישה ברשתות השיווק בישראל (הערכים מצוינים עבור מאה גרם מוצר):

  • סלט בייבי אורגני, רגבים (עלי סלק, עלי תאצ'וי, עלי רוקט ועלי מיזונה) – 24.1 קלוריות, 2.6 גרם חלבון, 3.7 גרם פחמימות, 0.4 גרם שומן, 71.4 מ"ג נתרן, 1.1 גרם סיבים תזונתיים, 31.6 מ"ג ויטמין C, 133.8 מ"ג סידן.
  • בייבי מיקס, אסיף ינוב גידולים בע"מ (עלי רוקולה, עלי מיזונה ועלי סלק) – 24.7 קלוריות, 2.4 גרם חלבון, 3.7 גרם פחמימות, 0.2 גרם שומן, 20.3 מ"ג נתרן, 1 גרם סיבים תזונתיים, 30.9 מ"ג ויטמין C.
  • גינה לי – עלי בייבי, שטראוס עלית (עלי מיזונה, עלי סלק, עלי בייבי, עלי רוקולה ועלי תרד) – 28 קלוריות, 2.5 גרם חלבון, 3.7 גרם פחמימות, 0.4 גרם שומן, 84 מ"ג נתרן ו- 1.3 גרם סיבים תזונתיים.

היתרונות של עלי הבייבי לתהליך ההפחתה במשקל

כפי שניתן ללמוד משלוש הדוגמאות שצירפנו לעיל, עלי הבייבי מכילים פחות משלושים קלוריות למאה גרם מוצר. מדובר לפיכך על מוצר דיאטטי בצורה בלתי רגילה.

היתרון של העלים בא לידי ביטוי לא רק בערך הקלורי הנמוך של העלים, אלא בעובדה שמדובר על מוצר מזון המסוגל לתפוס נפח רב בארוחה. מאחר ויש ללעוס היטב את העלים ומאחר והם מכילים גם כמות נאה של סיבים תזונתיים, הרי שניתן ליהנות מתחושת שובע לאורך זמן מבלי לצרוך כמות גדולה של קלוריות. מלבד זאת מדובר על מקור מצוין לחלבון, לסידן ולוויטמין C.

כיצד ניתן להוסיף את עלי הבייבי לתזונה היומיומית?

באופן עקרוני עלי הבייבי משמשים בעיקר להכנת סלטים. העלים יכולים להוות את הבסיס לסלט אך בהחלט יכולים גם להוות תוספת לסלט ירקות. בנוסף לכך, ניתן לשלב את העלים במגוון רחב של כריכים לרבות כריכי בשר שכן העלים מוסיפים מרקם מיוחד וטעם מעניין. מעבר לכך, ניתן להוסיף את העלים לשייק בריאות ירוק.

כאשר מכינים סלט עם עלי בייבי, יש להקפיד על כך שתכולת השמן ברוטב הסלט לא תפגע ביתרונות של העלים בדגש על רטבים על בסיס מיונז ושמן.