מזון מעובד – רע לדיאטה, מזיק לבריאות

מזון מעובד - רע לדיאטה, מזיק לבריאותבמהלך העשורים האחרונים מגפת ההשמנה הלכה והתרחבה בכל רחבי העולם המערבי ומיטב החוקרים התגייסו במטרה למצוא את הגורם לכך שמדובר באחת המגפות הקשות והעקשניות ביותר שידעה האנושות.

לצד גורמים שונים הקשורים לאורח החיים המודרני, חוקרים רבים הפנו את האצבע המאשימה למזון התעשייתי והמעובד. במאמר שלפניכם נפרט אודות כל הגורמים בגינם מזון מעובד הוא אחד המכשולים הגדולים ביותר העומדים בינכם לבין הדיאטה המוצלחת.

טעים יותר, משמין יותר

אין זה סוד שככל המזון ערב יותר לחכנו, כך הוא גם מכיל שיעור גבוה יותר של שומנים, קלוריות וסוכרים או מלחים. מערכת הטעם שלנו בנויה באופן כזה שמחייב אותנו לאהוב את הטעם המתוק וזאת כיוון שבזמנים בהם המזון לא נמצא בשפע כמו בימינו, הטעם המתוק היווה עדות לכך שהמזון שטעמנו הכיל פחמימות והדבר נכון גם לגבי ההעדפה הטבעית שלנו למזונות שמכילים אחוז שומן גבוה.

לאור זאת, יצרני המזון עושים כל שביכולתם על מנת לייצר מזונות בעלי טעמים חזקים יותר המכילים אחוז שומן גבוה יותר. לאחר תקופה מסוימת שבה צורכים בעיקר מזונות מעובדים, הרי שהמזונות שמוכנים באופן ביתי הופכים לתפלים מאוד וכפועל יוצא מכך, מתפתחת תשוקה למזונות מעובדים המזינה את עצמה, תרתי משמע.

היתרון שבהכנה הביתית

רק כאשר אתם מכינים את האוכל בעצמכם, באפשרותכם לשלוט לא רק בסוג המרכיבים שאתם מכניסים למזון, אלא גם בכמויות של המרכיבים השונים. באופן כזה באפשרותכם לנטר בקפידה את תהליכי ההכנה, לבחור להשתמש בגבינות רזות במקום בגבינות שמנות, לבחור להשתמש בשמן זית במקום בשמן תירס ועוד.

מעבר לכך, המזונות המעובדים המגיעים באריזות מוכנות, בדרך כלל גורמים לצרכן לאכול מעבר לצרכים שלו וזאת משום שרבים מאתנו לא יכולים שלא לסיים את כל האריזה של המוצר מפאת החינוך שקיבלנו בבית.

כאשר מכינים מזון בבית, הרי שניתן לחלק את המנות כראות עינינו ולא להיכנע לתכתיבים של תאגידי המזון שמשנה לשנה רק מגדילים את נפח המוצרים באופן הדרגתי אך מתמיד.

להפחית את הזמינות

מעבר לכל זה, מזון מעובד הוא מזון זמין יותר שלא צריך להתאמץ כדי להכין אותו. באופן כזה משקיעים פחות אנרגיה בהכנת האוכל ובסופו של דבר האנרגיה הפחותה מיתרגמת להתנהגות האכילה.

היו סמוכים ובטוחים שכאשר תכינו את המזון בעצמכם, תיהנו ממנו יותר במהלך הארוחה בהשוואה לאותו פריט מזון שתרכשו ממפעל ייצור. כתוצאה מכך, תאכלו לאט יותר ובתשומת לב גדולה יותר.

נפח הירקות בתפריט היומי

כאשר מעוניינים להפחית במשקל ישנה חשיבות עליונה להגדיל עד כמה שרק ניתן את נפח הירקות בתפריט וזאת כיוון שירקות מכילים נפח נוזלים גבוה ועשירים מאוד בסיבים תזונתיים מצד אחד אך אינם מכילים כמות גבוהה של קלוריות, סוכרים או שומנים מצד שני. מזונות מעובדים לרוב לא מכילים מן הסתם ירקות טריים וזאת משום שירקות טריים הינם בעלי אורך חיי מדף צנוע יחסית.

לקחת את השליטה לידיים

במידה ואתם מעוניינים לשלוט באופן מלא במזון שאתם מכניסים לגוף שלכם, להימנע מלהתפתות לתכתיבים של יצרני המזון שכל מטרתם היא להפיק רווח כספי אגב דחיסת המזון המעובד בסוכרים, מלחים ושומנים, כל שעליכם לעשות הוא להיכנס למטבח, להפשיל שרוולים ולהתחיל להשקיע בעצמכם באמת.

בלי שום קשר לדיאטה, חשוב לציין עוד כי הכנה של אוכל ביתי תורמת לא רק לבריאות, אלא גם לחשבון הבנק וזאת כיוון שעלות ההכנה של אוכל ביתי נמוכה באופן משמעותי וגורף מרכישה של מזון מעובד.

אחת הדיאטות המובילות, המתנגדת לאכילת מזון מעובד, הינה דיאטה פגאנית.